Beschrijving
Aaltjes tegen larven bladwesp
Leverbaar bij een omgevingstemperatuur vanaf 10 °C. Ongeveer van begin april tot en met oktober.
Toepassingswijze: Blad toepassing
Toepassingsperiode: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Toepassingsgebied(en): Siertuin, Boomgaard
Inhoud: 10 mln/60m²
Larven bladwesp
Een larve van een bladwesp lijkt op een rups. Ze zijn herkenbaar door het geribbelde lijf en het feit dat de verschillende segmenten van het lichaam niet zijn te onderscheiden, wat bij rupsen wel zo is. De larven van de bladwesp eten aan de vruchten en bladeren van kruiden en bomen. Ze veroorzaken bijvoorbeeld schade in boomgaarden.
Natuurlijk vijanden van je plaag: aaltjes
Plagen hebben natuurlijke vijanden zoals aaltjes (nematoden). Zet je die goed in, dan ben je gauw van je tuinprobleem af. Zonder natuur en milieu te belasten.
Wat zijn aaltjes?
Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Ze zitten van nature in de bodem. Het zijn dé natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan.
Hoe werken aaltjes?
Aaltjes dringen hun prooi binnen. Die prooi wordt als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor de prooi binnen een paar dagen dood gaat.
Bladtoepassing
1. Neem de verpakking en meng deze met 6 L water.
2. Giet de oplossing in een plantenspuit of drukspuit.
3. Zorg ervoor dat de te behandelen planten al goed nat zijn.
4. Verspreid met behulp van de plantenspuit of drukspuit en richt goed op het insect. Het is een contactmiddel bij blad-en planttoepassing, dus je moet goed de plaag raken.
5. Doseer hierbij 100 ml aangemaakte vloeistof per m2. Overdosering is met de aaltjes niet mogelijk. Een verpakking aaltjes is dus altijd te gebruiken voor een kleiner oppervlakte.
Bron: ECOstyle